Dieren op de boerderij

Met trots presenteren wij onze nieuwe aanwinst: Hilde!
Hilde loopt samen met de kippen in de wei naast de speelweide van de kinderen. Hier kunnen wij samen met de kinderen in om Hilde te borstelen, te aaien en eten te geven.

Koeien en kalfjes

Samen met de kinderen ontdekken wij elke dag het boerderij leven. Wij nemen ze mee naar de stal waar de grote koeien staan. Daar kunnen de kinderen dan tussen de koeien spelen zo ontdekken ze spelenderwijs de koeien, het voer en de melkrobots waar de koeien gemolken mee worden. Ook is er een kalfjes stal waar de pas geboren kalfjes zitten. Daar kunnen de kinderen heerlijk in het stro en hooi spelen.

Lammetjes
14 februari is het eerste lammetje geboren Valentijn. op 8 maart internationale vrouwendag is het 2e lammetje Famme geboren. Inmiddels zijn er nog een paar geboren.

De nieuwe groep
Begin februari is onze 3e groep geopend ”de kipjes”!

EHBO/BHV cursus

In oktober 2018 hebben alle personeelsleden weer een opfriscursus EHBO/BHV gehad en iedereen is geslaagd!

Modderweek
28 juni is het internationale modderdag. Ook wij doen weer mee dit jaar, maar dan een hele week. Zodat alle kinderen hier van kunnen genieten. Elk jaar is het weer een succes. De kinderen ontdekken dat je van zand en water modder krijgt. Hoe het aanvoelt, ruikt en dat je er lekker mee kan kliederen. Voor meer informatie kijk op www.ivn.nl/modderdag.